Målrikt men förlust mot Kalmarsund

25 oktober 2020 20:21
ssl herr

Dalenherrarnas andra hemmamatch för säsongen blev en målrik och fartfylld match där det öppna och offensiva spelet från båda lagen gynnade Kalmarsund bäst för dagen.

Med bland annat Ketil Kronberg, Alexander Hedlund och Viktor Nystedt på skadelistan inför kvällens match fick vi se tre av Dalens gästande Tjecker på plan under några byten i matchen och Jacob Gruber fick även sitt namn i protokollet. Men vi börjar väl från början.

Första perioden innleder båda lagen i ett rasande tempo, det är öppet spel och båda lagen bjuder på spelvändningar och målchanser både här och där. Först att kunna utnyttja de chanserna är Kalmarsund fär Kevin Haglund gör 0-1 4,55 in i första perioden, en kontring där han får stå ensam med Måns Parjsö-Tegner i dalenkassen, assist kom från Jesper Lindström. Efter ca nio och en halv minut drabbas Kalmarsund av en utvisning och 11,02 kan så Danile Sonidsson kvittera utfrån sin högra sida med ett skott upp i nättaket på passning från Christoffer Andersson. 13,37 Tar Dalen ledningen när Anton Åkerlund kan gå köksvägen efter passning från Linus Holmberg.

Först efter 14 minuter av första perioden kan Kalmarsund etablera en rejäl offensiv på Dalens planhalva och det är också i samband med detta som matchen vänderr till Dalens nackdel. Kalmarsund gör tre snabba mål 15,49 Filip Stjernberg, utan assist. 15,58 Kim Nilsson med assist av Per Nyander och 16,25 Jesper Lindström med assist från Kevin Haglund. På mindre än två minuter går Kalmarsund från att ligga under med ett mål till att leda med 2-4.

Vi avslutar första perioden med ett Dalen i boxplay, där man håller nollan och visar att man är ett lag att räkna med i defensiven och att man även kan sticka upp och vara farliga framåt i numerärt underläge. Skotten i första perioden blav 15-15 och det speglar i stort spelet även om Kalmarsund utnyttjade sina lägen bättre.

Andra perioden börjar inte bättre än den första slutade. 1,15 in i perioden kan Kalmarsund utöka sin ledning till 2-5 när Kim Nilsson gör sitt andra mål för kvällen på passning från Albin Hedstål. 1,22 replikerar dock Dalen till 3-5 Daniel Sonidsson står för sitt andra mål för kvällen med en passning från Ludwig Svensson. 3,41 utökar Kalmarsund till 3-6 Målet av Gustav Wadell och passet från Jesper Lindström, en kontring där Kalmarsund fyller på bakifrån och Dalen tappar räkningen i sista momentet. ganska exakt en minut senare utökar Kalmarsund till 3-7 när Kim Nilsson får komma ensam med Måns och kan lägga in bollen vid bortre stolpen i en förbi-löpning, assist kom från Marcus Johansson.

Fler mål än så blir det inte i andra perioden Dalen lyckas däremot rida ut ytterligare ett boxplay på ett förtjänstfullt sätt. Skotten i andra perioden blev 6-9 till Kalmarsund.

Sista perioden hinner inte ens bli en minut gammal då Marcus johansson kan sätta 3-8 utifrån sin vänsterkant på bortresidan av mål. Assist kom från Kim Nilsson och tiden var 0,34. 3-36 in utökar Kalmarsund till 3-9 genom Kevin Björkström på pass från Marcus Johansson under det enda av Dalens boxplay man inte lyckas hålla tätt. 10,38 kan Kim Nilsson fullborda sitt hattrick vid första stolpen när han kommer ensam i en spelvändning pass kom från Tim Nyander och det står 3-10.

Dalen kämpar vidare och kan reducera till 4-10 genom Johan Larsson som kan skjuta in bollen i en i princip tom kasse när Kalmarsunds målvakt är i helt fel hörn, passning kom från Rasmus Andersson och tiden var 11,20. 11,43 bara i anfallet efter får även Wilhelm Vihtari Hansson göra mål på passning från Jacob Gruber en av våra tjeckiska inlån.44 Slutligen 14,11 går Kalmarsund kvällens sista mål genom Anton Nilsson som välplacerad i slotet kan fastställa slutresultatet till 5-11 på en passning från filip Forman.Skotten i sista perioden blev 7-8 till Kalmarsund och totalt vann kolmarsund skottstatistiken med 28-32.

Kalmarsund vann den här matchen välförtjänt det är inte tu tal om det. Att spela ett väldigt offensivt spel där man möter motståndare högt i banan och pressar hårt vilket är Dalens melodi i år är trevligt för publiken att se och det är rolig innebandy. Tyvärr är Kalmarsund att av seriens kontringsfarligaste lag med väldigt tekniska backar och en Kim Nilsson i andra änden av plan. För kvällen saknades dessutom lite av den absoluta skärpan i avsluten hos Dalen och det är något man behöverr jobba på. Tempot, farten och den nya spelstilen hoppas jag däremot är här för att stanna och utvecklas. När man får full styrning på den här typpen av spel är man svårtstoppade och svåra att möta för de flesta lagen i SSL. så trots kvällens förlust så lovar det gott inför resten av serien och när laget slipper dras med skador på viktiga spelare.

För mer statistik från kvällens match titta in på innebandy.se för klipp från dagens match håll ögonen öppna i nederkant av hemsidan och fler bilder från matchen och kvällens utmärkelseutdelning av guldnålen till Urban Karlsson dyker upp på vår facebooksida Herrarnas nästa match spelas borta mot Pixbo Wallenstam 30/10 och nästa hemmamatch spelas mot Linköping den 8:e november.