Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBK Dalen säkrar upp målvakts löftet!

8 februari 2022 10:30
SSL Herr

Anton Grönlund, född 2000, blir IBK Dalen trogen. Målvakten som inför säsongen 20/21 skrev ett 3-årsavtal med IBK Dalen när han anslöt från Wibax-Piteå IBK, har i år fått mer förtroende i form av speltid och tagit upp kampen på riktigt med Måns Parsjö Tegnér. Nu har han i förtid förlängt sitt avtal så att det sträcker sig 3 säsonger efter denna, fram till april 2025.


“Det kändes helt rätt att förlänga redan nu eftersom jag ser att Dalen verkligen är rätt miljö för mig att vara i när det gäller både min egen utveckling och samtidigt få slåss om ett SM-Guld”, säger Anton Grönlund själv.

Anton började sin innebandykarriär i Öjebyns IBF innan det blev i Wibax-Piteås pojk- och herrlag under 5 säsonger. Nyss fyllda 21 år har karriären egentligen enbart pekat i en riktning. “Min utveckling har verkligen gått i raketfart sen jag kom hit. Att ha fått tävla med Måns Parsjö Tegnér varje träning har verkligen ökat kravbilden på träningar och inför matcher. Det är nog omöjligt att få bättre sparring och detta har bidragit till att jag nu känner mig som en trygg målvakt i SSL.”, säger Anton.

“Det har varit häftigt att få följa Antons utveckling sen han kom till oss. I år har han förtjänat varje sekund han har spelat och gett Måns riktigt tuff konkurrens om speltiden”, säger sportchef Mattias Hall.
Anton har startat 5 matcher hittills i år och vunnit 4 av dom. Den 5:e fick han tyvärr avbryta pga skada när laget ledde mot Helsingborg. “Hade någon frågat mig för ett år sen om jag trodde Måns skulle ha så här tuff konkurrens om speltid hade jag nog bara skakat på huvudet. Det är en styrka för laget i år att ha två målvakter som kan vinna matcher åt oss och att kunna spela den av dom som är hetast”, fortsätter sportchef Hall.

På sidan av innebandyn jobbar Anton på kundservice åt en av IBK Dalens samarbetspartners och trivs utmärkt med miljön i och runt laget.
“Det är verkligen ett härligt gäng och en härlig förening vilket bara gör det enklare att fortsätta min resa här. Dessutom trivs jag och min sambo verkligen i Umeå!”, säger Anton Grönlund.

“Vi gillar verkligen sättet Anton tog sig an utmaningen att vara back-up till en så pass bra målvakt till Måns. Han har fightats sen dag ett och det börjar verkligen ge resultat nu. Att han nu vill förlänga med 3 år känns oerhört tryggt för oss!” säger Hall.

Anton spänner själv bågen rätt högt när han blickar framåt. “Målet under denna tid är att verkligen etablera mig i SSL och få massor av rutin som kan hjälpa både mig och laget till ett SM-Guld, samt att inom kort få chansen att komma med i Guldsteget och nosa sig in på landskamper för Sverige”, avslutar han.