Viktig vinst mot Linköping

11 februari 2018 21:30
ssl herr

2076 personer i publiken, första matchen för återvändanade Jim Johansson, en tät tabell, femman i serien mot åttan i serien. Det var grundförutsättningarna inför kvällens match där Dalens herrar mötte Linköping. En match som blev fartfylld tät, spännande och som visade upp ren propaganda innebandy av två lag som bjöd upp till roligt och fartfyllt spel i en kokande arena.

Första perioden inleddes i ett fartfyllt tempo där båda lagen hade ett par kvalificerade chanser redan i de första minuterna. Både Måns Parsjö-Tegner i Dalen målet och hans motpart Robin Laakso i Linköpings mål fick bekänna färg redan från start. Första perioden var jämn och tät där Dalen förde spelet lite mer än Linköping och hade betydligt fler skott på mål. perioden såg dock ut att bli mållös när Matej Jendrisak snodde åt sig bollen och kom själv mot Måns med knappa halvminuten kvar och kunde sätta 0-1 till gästerna 19:33 in i perioden. Skotten i första perioden blev 7-4 till Dalen och det speglade matchbilden bättre än målprotokollet.

Andra perioden hann knappt börja innan Dalen tar fart i en spelvänding där Ketil Kronberg skickar upp bollen till Henrik Sjäström som fullkomligt rinner igenom Linköpings försvar och sätter bollen under armen på Laakso som inte hinner ner.36 sekunder var allt som behövdes. 1.21 in i perioden tar så Dalen ledningen med 2-1 för första gången i matchen när Viktor Nystedt går köksvägen mot Laakso som simmande inte har en chans att hinna runt, assist kom från Alexander Hedlund. 4.14 kvitterar Linköping till 2-2 när Martin Karlsson kan sätta en retur från Felix Lanver där Dalenförsvaret inte hinner rensa undan. 6.21 tar sedan Linköping ledningen igen när Gustav Fritzell passar över till en helt obevakad Jendrisak i höga slotet 2-3. 10.43 utökar Linköping sin ledning och även denna gång är Jendrisak inblandad när han står för assit till Fredrik Nyholm som sätter 2-4 bakom en vilt kämpande Måns och ett Dalenförsvar som kom helt i otakt vid det här tillfället. 12.39 kan Dalen reducera i power play, Mattias Ljunggren skjuter utifrån, Jonas Svahn frsöker styra in returen och Sebastian Degeryd är den som är sist på bollen, det var trångt framför Laakso. 16,37 kommer kvällens härligaste mål Dalen har Andreas Carlbom utvisad och har kämpat hårt i försvaret i hela utvisningen, Alexander Hedlund skickar iväg bollen framåt samtidigt som Carlbom kommer ut från båset, han får tar i bollen och trots så rejäl uppvaktning från en Linköpingsback att domaren visar tecken för avvaktande utvisning så kan Calle ta sig lös och sätta bollen i mål till 4-4. En händelserik andra period med bra fart, roligt offensivt spel och hårda men inte fula närkamper.skotten i andra blev 10-11 till gästernas fördel.

Sista perioden märks det att båda lagen verkligen vill vinna den här matchen, Linköping pressar högre upp i banan och man går ner på två femmor. Dalen kämpar hårt både i offensiven och defensivt och slutligen 14.42 lossnar det äntligen när Jim Johansson och Jonas Svahn kommer lös i en spelvändning där Jim passar till Jonas som sätter in bollen över axeln på Laakso till 5-4. Trots att Linköping försöker sitt yttersta och i slutet av matchen tar ut målvakten kan Dalen hålla undan och vinna med 5-4, tre mycket välbehövliga poäng Skotten i sista blev 7-6 till Dalen och totalt 24-21 till Dalen. Matchens Hjältar blev för Linköping, Matej Jendrisak och för Dalen Henrik Sjöström.

Dalen visade stort krigarhjärta ikväll, trots skador på både Marcus Berglund och Patrik Rokka och en Jim Johansson och Lukas Harnesk som bara spelade de sista en och en halv perioderna. Defensive sitter i nästan alla situationer och det offensiva spelat börjar bli både vassare och öppnare, fler tar för sig på fler platser på planen.

Dalens nästa match är redan nu på tisdag borta mot Mullsjö och den kan ni följa på sportswik och på Dalentv och nästa hemmamatch är nu på lördag den 17/2 mot Pixbo och jag rekomenderar er alla att komma och se fantastisk innebandy och heja fram grabbarna mot en ny slutspelsplats. För mer statistik från matchen se innebandy.se för bilder från matchen titta in på vår facebooksida och för highlights från matchen ta en titt på Dalentv

Text: Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson