Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBK Dalen fortsätter värva från RIG Umeå IBF

24 augusti 2022 14:00
SSL Herr

Som femte(!) spelare från Riksinnebandygymnasiet den här sommaren så ansluter forwarden Wille Malm, född 2003 till IBK Dalen. “Jag gillade deras sätt att spela och tänka innebandy väldigt mycket. Det vill säga med mycket fart vilket jag tror passar mig”, säger Wille. “Redan från början fick jag ett bra intryck från IBK Dalen och dess anhöriga. Utöver innebandyn trivs jag även jättebra i Umeå vilket bidrog en del till mitt val”, fortsätter han.


Wille Malm flyttade upp till Umeå från Ljungsbro för 3 år sedan för att gå på Riksinnebandygymnasiet. Innebandykarriären började i Bergs IK men flyttade över till “plantskolan” Ledberg IBF 2016, där han spenderade 3 säsonger innan flytten norrut.

“Vi har haft väldigt bra utdelning på spelarna vi värvat från RIG tidigare och vi tror väldigt mycket på de här killarna vi värvat också. Vår träningskultur har visat sig vara en väldigt bra fortsättning på den utbildning spelarna fått under gymnasietiden”, säger tränare Mattias Hall. “Wille har visat att han är den typen av person och spelare som inte är rädd för att kavla upp ärmarna och göra det hårda jobbet. Hans styrkor ligger i presspelet och hans beslutfattande med boll. Sen har han, likt alla yngre killar som kommer upp i SSL en resa att göra när det gäller den fysiska biten och att anpassa sig till SSL-tempo där han kommer möta några av världens bästa försvarsspelare”, fortsätter Hall.

“Mina styrkor ligger i presspelet. Där jag gillar att ligga högt o vinna mycket bollar. Skulle även se mig själv som en spelare som är stark på boll och som kan vara ett hot offensivt”, säger Wille själv.

Med tre säsonger av seniorinnebandy på meritlistan, varav en i Allsvenskan och två i division 1 så förstår Wille att det inte bara är att vandra in och bli serverad speltid.
“Jag ser detta som ett väldigt lärorikt år. Där jag jobbar mycket med att utveckla fysiken och ett högre tempo med boll. Detta för att i längden kunna bli en viktig del i laget”, säger han.

Wille gjorde 19 poäng på de 22 matcher han spelade i division 1 och spelade 15 matcher i Allsvenskan som 16-åring utan att göra något poäng.
“Det är inte Willes spets vi har värvat honom för först och främst, utan hans mentalitet. Det vi verkligen fastnade för var hur han klev fram i kvalet till Allsvenskan förra säsongen när matcherna verkligen hade betydelse. Det är inte alla som har det i sig trots att de är vana poängmakare”, säger Hall.

Wille anslöt till laget efter att han tog examen i juni och har hunnit träna några månder med sina nya lagkamrater.
“Känslan inför säsongen är väldigt laddat. Personligen ska det bli spännande och roligt att testa på hur man står sig i högsta ligan. Lagmässigt börjar de taktiska detaljerna se bättre ut för varje träning som går och förhoppningsvis sitter allt till säsongstart”, avslutar Wille.

Wille har skrivit på ett kontrakt som gäller fram till och med säsongen 24/25.