Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Landslagsmeriterad spelare förstärker IBK Dalen

15 november 2021 11:26

Esther Jeyabalasingam, född 1999, förstärker Dalen ytterligare i striden om en plats i SSL nästa säsong. Hon ansluter ifrån just SSL, närmare bestämt Malmö FBC där hon inledde säsongen.


“Vi får in en allround spelare som jobbar väldigt hårt och är ett hot offensivt som kommer att kunna spela på de flesta positionerna i laget”, säger tränare Caroline Stattin.

Esther som gjort 3 A-landskamper för Schweiz var med i konversationen om att komma med till VM men hamnade tyvärr utanför truppen. Innan Malmö spelade hon 2 säsonger i högsta ligan i Schweiz med Red Ants Rychenberg Winterthur och gjorde 19 poäng på 41 matcher.

“Dalen verkar vara en väldigt proffsig och organiserad klubb, vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag är glad att vara en del av laget och jag tror att potentialen att gå upp till SSL finns där”, säger Esther.

Vid sidan av innebandyn studerar hon på distans vilket möjliggjort övergången och lär sig också svenska sakteliga. “Det känns jättebra att vara här, men jag tror att jag behöver köpa nya vinterkläder”, säger hon och skrattar.

“Esther är en spelare med bra fysik och tar ansvar både defensivt och offensivt. Hon blir ständigt ett hot framåt med sitt skott som hon gärna avlossar. Esther är alltid beredd på nästa situation och därför ofta först in i situationerna”, beskriver tränare Stattin Esther själv är lite mer blygsam men tycker att hennes spelförståelse och hennes teknik är hennes styrkor.

IBK Dalen vill slutligen också rikta ett stort tack till Malmö FBC som gjort den här övergången möjlig!