IBK Dalen förstärker!

29 augusti 2019 13:30
SSL Dam

IBK Dalen fortsätter att förstärka truppen inför kommande säsong i SSL. Den här gången är det talangen Ida Sjölander från RIG Umeå IBF som presenteras.


Ida säger såhär om valet av ny klubb: "De känns väldigt roligt att ta steget upp i SSL. De var skönt att få en mjukstart i Singapore och lära känna några lite bättre. De finns två anledningar till att de blev just IBK Dalen. Dels ville jag stanna i stan men sen hade jag turen att träna en del med laget redan under förra säsongen. De varma välkomnandet jag fick av de andra tjejerna är en stor anledning till att jag hamnade i Dalen."

Om lagets chanser inför säsongen säger Ida: "Jag tycker att de ska bli väldigt intressant att se hur de går framöver. Tempot och spelet har enligt mig sett ganska bra ut för att vara så här tidigt och med så många nya spelare i laget."

"Ida har under sommaren och försäsongen visat att hon är redo för SSL både vad det gäller attityd till träning och i sitt spel under de veckor har varit hos oss. Vi tror att hon kommer att fortsätta sin positiva utveckling hos oss även i framtiden" säger tränare Henrik Vilhelmsson.

Sportchef Christer Jernberg är också mycket nöjd med värvningen. Vi gillar verkligen att få knyta till oss ambitiösa talanger och Ida är utan tvekan en sådan som är beredd att komma till oss och visa vad hon går för. Att ha viljan och drivet att visa detta varje träning är en av de kvalitéer som gör skillnad i steget från Allsvenskan till SSL. Vi tror att Ida kommer utvecklas mycket hos oss och bli en värdefull spelare i Dalen.