Superligaforward flyttar till Umeå!

11 maj 2021 09:33
SSL Herr

IBK Dalen har lyckats värva Linköpings IBK forward Felix Forslund som tidigare spelat med RIG Umeå IBF och Umeå City IBK. Felix har spelat 68 st Superligamatcher under sin tid i Linköping, han kommer att flytta till Umeå under sommaren och hemmadebuten blir i Umeå Energi Arena den 14 augusti mot IK Sirius IBK.


– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats skriva ett 3-års kontrakt med Felix och han kommer att passa perfekt in i laget och i vårt offensiva spelsystem. Felix är en superkille som alltid gör sitt bästa för att laget skall lyckas och han är elit i allt det han gör, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Att skriva på för IBK Dalen kändes som ett självklart beslut. Det är föreningen där laget alltid gått före jaget och har ett väldigt intressant spelsystem. Jag personligen gillar hög press och innebandy i hög fart och det ska bli spännande att ta sig an den utmaningen. Utvecklingsmässigt vet jag ingen spelare som blivit sämre i Dalen så jag är spänd på att se vart de kommande tre säsongerna kan ta mig, säger Felix Forslund.

– Så roligt att äntligen få välkomna Felix till IBK Dalen! Här har vi en kille som kommer att glida rakt in i vår verksamhet och fungera på ett bra sätt. Felix har en grym arbetsmoral och arbetskapacitet och jag tror att han kommer att hålla hög klass när det kommer till att sätta press och vara aggressiv i vårt spelsätt. Genom sitt sätt att spela kommer han att skapa många målchanser för sina medspelare. Jag vet också att vår träningskultur och intensitet i den vardagliga verksamheten kommer att lyfta Felix ytterligare och hjälpa honom att ta stora kliv i sin individuella utveckling, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

IBK Dalen och Felix Forslund har kommit överens om ett 3-års kontrakt.