Knapp förlust mot Mullsjö

15 februari 2023 22:35
ssl herr

Det blev en tajt och från start målsnål match i två perioder när Dalen mötte Mullsjö ikväll stödda av en stor publik bestående av alla Dalens barn och ungdomslag förutom stor uppslutning av övrig publik.

Första perioden hann inte bli mer än några minuter gammal innnan Emil Wiklund fick in bollen bakom Jonathan Larsson i Mullsjös målbur men det dömdes hög klubba så det blev ingen ledning för Dalen där. Resterande period hade Dalen de vassaste chanserna där just Emil Wiklund hade tre andra avslut som gick starx utanför eller i händerna på Larsson. Skotten i första perioden blev 7-7 men Anton Grönlund hade en lättare period i Dalenmålet än vad han motsvarighet hade.

Andra perioden stod och vägde rätt länge innan Mullsjö tog ledningen 7,51 in i perioden. Målskytt var Oskar Malmgren och assist kom från Sebastian Palmqvist. Resterande period såg lite ut som den första, Dalen hade fler och vassare chanser men lyckas in få bollen på rätt sida målstolparna och skotten i andra perioden blev 9-7 till Dalen.

Sista perioden inleder Dalen i boxplay och Mullsjö lyckas under sitt power play utöka sin ledning till 0-2 målskytt blev Sebastian Palmqvist och assist kom från Oskar Malmgren, tiden var 1,36.

knappa två minuter senare 3,16 kan Mullsjö komma ensamma med två spelare mot Grönlund i Dalenmålet och utökar till 0-3. Målskkytt denna gång Oskar Malmgren ochmålgivande passning kom från Aton Hedin.

Först 14,47 in i perioden kan Dalen äntligen spräcka nollan när Jacob Mäkeläinen reducerar till 1-3 när han styr in ett skott från Pär Forsman från sin plats i slotet.

16,47 reducerar Dalen igen, denna gång till 2-3 i power play och målskytt utifrån sin högra kant är Alexander Hedlund på pass från Viktor Nystedt.

Dalen sliter som djur de sista minuterna för att få till en kvittering men ikväll var det snarast som att bollen var oval och inte rund, trots många kvaliificerade försök från snart sagt alla spelare så stod Jonathan Larsson i Mullsjömålet ivägen och det var välförtjänt att han valdes till matchens hjälte för Mullsjö. För Dalen valdes Emil Wiklund och det var minst lika välförtjänt då han kämpade och slet och totalt sett hade 6 eller 77 bud på mål och även jobbade fantastiskt i defensiven. I övrigt vill jag ge några extra guldstjärnor till Viktor Nystedt som är en fantastisk back-klippa, till Adam Strand som kommer att växa ut till en riktigt bra back, till Oliver Forslind som inte bara ger sig in i, utan också vinner, närkamper med dubbelt så stora spelare. och till Anton Grönlund som motade bollar på ett väldigt förtroendefullt sätt ikväll. Skotten i sista perioden blev 8-6 till Dalen och totalt 24-20 till Dalen.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se för att titta på kvällens highlights ta en sväng in på DalenTV och för bilder, nyheter och annat roligt titta in på våra sociala medier som exempelvis facebook

Nuästa match för killarna blir mot Kalmarsund borta 18/2 och nästa hemmamatch är 25/2 när vi möter AIK på hemmaplan kl 16:00 så kom och se till att folkfesten fortsätter och se fantastisk innebandy.