Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBK Dalen förstärker med SSL-spelare!

9 november 2021 08:20

IBK Dalen har gjort klart med Holmsunds produkten Ida Waern, född 2001. Den före detta RIG-spelaren valde inför förra säsongen att gå till Thorengruppen men bytte klubb till Falun efter årsskiftet. Efter snart ett år nere i Dalarna går nu flyttlasset hem till Umeå igen. “Det känns bra, skönt att vara tillbaka i Umeå igen och Dalen känns som ett bra lag för mig just nu och det ska bli spännande och se hur långt vi kan gå”, säger Waern.


“Kul att Ida valt att spela med oss. Hon är en driven tjej som tidigare gått på RIG och har där fått mycket kunskap med sig. Att hon har erfarenhet från SSL är såklart väldigt positivt för oss. Hon har även spelat presspel tidigare så vårt spelsystem är inte något helt nytt för henne”, säger tränare Caroline Stattin.

Ida, som trots sin ringa ålder har både rutin från SSL, Allsvenskan och U19 landslaget hoppas tillföra mycket fart och energi men även mycket kamp ute på banan. -”Jag försöker spela med mycket energi och intensitet. Jag gillar det defensiva närkampsspelet men vill även kunna bidra framåt!”, säger hon.

3 säsonger i allsvenskan med RIG resulterade i totalt 1 mål och 14 assist på 55 matcher. 1,5 år senare har hon hunnit göra 15 matcher i SSL med 1 mål som facit. Hon har dessutom representerat Sverige i U19 landslaget 4 gånger.
“Idas egenskaper och styrkor kommer ge oss ytterligare kraft både i anfallsspelet och i defensiven”, fyller Stattin i. “Till en början kommer hon att användas som mittfältare i vårt spelsystem då hennes styrkor passar bra på den positionen. Där vill vi att spelarna ska smälla på och följa med offensivt”, avslutar Stattin.

Själv avslutar Waern, “Jag hoppas såklart bidra till att vi går upp i SSL”.