Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Andreas Bäckström stannar i IBF Dalen!

26 augusti 2021 11:50
IBF Herr

Den 24-årige lagkaptenen och kulturbäraren har bestämt sig för att spela ytterligare 1 år i IBF Dalen.


Ursprungligen från Hörnefors hittade han via Umeå City till IBF Dalen för 5 säsonger sedan. Nu vill han fortsätta bygga vidare på det de som lag hade påbörjat innan säsongen stängdes ner förr året. ”För mig var det självklart att förlänga i slutändan. Jag vill vara med och implementera en kultur där hårt jobb är viktigt”, säger han.

”Med 59 matcher i Division 1 och 15 matcher i Allsvenskan för IBF Dalen är han en väldigt viktig kugge i vårt lagbygge”, säger tränaren Mattias Hall. ”Hans erfarenhet, inställning och ledaregenskaper är ovärderliga för vårt i övrigt rätt unga lag. Han har dessutom fått en nytändning sen han blev uppflyttad som forward ifjol.”

”Bäcke” blev utsedd till lagkapten förra året och växte ännu mer med ansvaret. Han har visat att han bara en nivå när han kör och det är maxfart. I år hoppas han ta ytterligare ett steg i sin utveckling.
”Jag vill fortsätta utveckla mitt offensiva spel och förhoppningsvis kunna visa det mer i poängprotokollet”.

Försäsongen är redan igång och Andreas tänker så här kring framtiden. ”Jag ser fram emot den kommande säsongen med många unga spelare i truppen. Med en kompetent ledarstab tror och hoppas jag att vi kan utvecklas som lag, att det blir lärorikt för de unga och vi kan bjuda på en fin innebandy. Det är bara vi själva som sätter gränsen för hur bra vi kan bli som lag!”.

”Vi tror att en mix av unga hungriga spelare blandat med lite äldre erfarna spelare är den bästa miljön för både utveckling och resultat. ”Bäcke” är en viktig kugge för oss i vår satsning att forma morgondagens SSL-spelare då vi vill att steget från IBF till IBK ska vara så litet som möjligt.”, avslutar Hall.

Andreas Bäckström har tecknat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2021-2022.