Vinst i målrik match mot RIG Umeå

15 februari 2024 21:48
Allsvenskan Norra Herr

Det blev en svängig match i högt tempo där Dalen ledde från start och aldrig släppte ledningen trots en liten upphämtning från RIG i andra perioden, men vi börjar väl från början.

Första perioden började i en rasande fart och hann inte bli mer än dryga 1,5 minuter lång innan Dalen tog ledningen. Oliver Forslind kör en soloräd efter kanten och sätter bollen bakom Samuel Jönsson Dolke i Rigs målbur, tiden var 1,34 och målet var utan assist. 2,57 utökar Dalen sin ledning till 2-0 när Pär Forsman skottar in bollen från höga slotet på pass från Anton Åkerlund. 3,23 gör Dalen 3-0. Anton Ahlbäck skjuter från kanten på pass från Emil Wiklund. Visst sa jag nyss att matchen började i en rasande fart?

Tempot lugnade aldrig riktigt ner sig även om RIG i det här läger tog en time-out och samlade ihop sig. 7,12 kan Dalen utöka igen denna gång till 4-0 och målskytten var Anton Åkerlund på pass från Fredrik Edholm. målet skedde i powerplay. 8,38 Kan så RIG reducera till 4-1 mycket tack vare att Dalen kom snett i sitt försvar när RIG kom i en snabb spelvändning. Målskytt var David Johannesson på pass från Lucas Hägglund

14,01 Kan Dalen utöka igen målskytt denna gång var Alexander Hedlund och passet kom från Jacob Mäkeläinen. 15,51 kan Andresa Carlbom fastställa resultatet för första perioden till 6-1 med ett direktskott i sorkhöjd där passer kom från Vidar Mårtensson. Dalen hade en riktigt stabil förstaperiod där det var uppenbart att man är det bättre laget att på 6 mål ha 6 olika målskyttar visar både på bredd och styrka. Tyvärr har jag ingen skottstatistik för någon av perioderna.

Andra perioden var det Rig som började starkast. 3,02 kommer man i en snabb kontring och kan göra 6-2 Målskytt var Leon Persson och passet kom från Oskar Pettersson. Dalen replikerar 4,44 när Pär Forsman springer in bollen i mål på pass från Anton Åkerlund.

7,06 reducerar RIG till 7-3 ett längre organiserat anfall där Dalen går bort sig lite i försvaret och Lucas Hägglund kan göra mål på passet från Otto Rylander. 9,08 utökar Dalen sin ledning till 8-3 när Oliver Forslind gör sitt andra mål för kvällen på pass från Vilmer Entall. 10,34 reducerar RIG igen, denna gång med en studsboll som går över benet på Alexander Ljun gström i Dalens mål. Målskytt var Gustav Ydreborg och målgivande passning kom från Victor Jenssen.

Andra perioden hämtade RIg upp sig en smula medan Dalen tappade lite momentum. Under den här perioden fick däremot Alexander Ljungström briljera i målet för trots att han släppte in 3 mål under perioden så hade han många kvälificerade räddningar.

Sista perioden är det återigen RIG som gör första målet. Målskytt var Benjamin O'Loghlen och passet kom från Leon Persson. Tiden var 5,07. 7,31 Utökar Dalen igen denna gång till 9-5, Anton Åkerlund sveper upp bollen i krysset från höga slotet. Assist kom från Alexander Hedlund. 9,15 utökar Dalen till 10-5 i powerplay. Målet kom från Alexander Hedlund och assist från Fredrik Edholm. 15,38 är det dags igen. Pär Forsman kommer i en till löpning bakifrån och trycker in bollen i fart efter pass från bakom mål från Anton Åkerlund, och det står 11-5. 9 sekunder senare 15,47 gör Felix Andersson 12-5 i ett snabbt uppspel assist kom från Oliver Forslind. och slutligen 16,14 kan RIg fastställa slutresultatet till 12-6 genom mål från David Johannesson som skjuter in bollan från kort avstånd. Målet var utan assist.

Sista perioden var utan tvekan Dalens, man går ifrån och kan säkra en tydlig seger i en match som hade högt tempo från start till slutsignal. Det var tydligt att Dalen är det bättre laget och har mer erfarenhet och både fler varianter och större tålamod än de unga herrarna i RIG som ändå stod upp bra. Matchen spelades till förmån för Hjältarnas Hus och i varje Lag utses matchens hjälte, i RIG utsågs Victor Jenssen och i Dalen Alexander Ljungström som fick jobba hårt och visa vad han går för under större delen av matchen. Förutom Ljungström vill jag idag ge några extra guldstjärnor till Oliver Forslind med två mål och ett assist, Pär Forsman som är en jätte både framåt och bakåt, Fredrik Edholm som håller boll och står för luriga passningar och Vidar Mårtensson som växer sig in i laget mer och mer. Sen är det ju som alltid att i Dalen är det laget före jaget.

För mer statistik från dagens match gå in på innebandy.se, för att se kvällens alla mål surfa in på innebandyTV. För nyheter, bilder och annat ta en titt på våra sociala medier som exempelvis Facebook.

Herrarnas nästa match är borta mot Djurgården redan nu i helgen 18/2 och nästa hemmamatch är 25/2 mot Skälby, kom och stötta killarna och se rolig innebandy.