Tobias Sikström till IBK Dalen!

2 juli 2020 10:15
SSL Herr

IBK Dalen har gjort klart med 22-årige centern Tobias Sikström från Gimonäs Umeå IF. Tobias, som har IBK Dalen som moderklubb är äntligen tillbaka i Dalen efter att han har spelat med RIG Umeå IF, Gimonäs Umeå IF, Team Thorengruppen SK och Umeå City. Tobias har skrivit på ett 2-års kontrakt med IBK Dalen.


– Det känns verkligen helt rätt att vi nu har gjort klart med Tobias. Han kommer med sin spelstil att passa in perfekt i hur vi vill spela de kommande säsongerna. Han spelar en snabb innebandy med snabba pass och bra rörelse. Tobias är också en kille som alltid sätter laget i första rum och han är en kille som hela tiden vill fortsätta att utvecklas så jag tror att detta kommer att bli ett lyckat beslut för båda parter, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Det känns riktigt kul att spela de kommande säsongerna med Dalen! Jag har följt Dalen sen jag var liten och gjorde även min absolut första säsong i klubben så det är ju en pojkdröm som uppfylls att få spela med Dalen i SSL. Klubben har något spännande på gång och tar kliv framåt hela tiden. Vi tränar på riktigt bra och mentaliteten i gruppen är flera steg upp mot vad jag tidigare varit i. Målet är att ta kliv i min utveckling och vara med och bidra på planen. Jag har varit på plats och sett båda SM-final förlusterna så att vara med och vinna första guldet för klubben hade varit stort, säger Tobias Sikström.

– Direkt vid första träffen med Tobias kändes det självklart i min värld att han skulle ansluta sig till oss. Ambitiös, klok, driven att verkligen testa sig själv på den yttersta nivån och en kille som passar klockrent in tillsammans med resten av gruppen. På planen får vi en kille som är följsam och anpassningsbar. Passningsskicklig och duktig på att läsa spelet både offensivt och defensivt. I vårt så småningom unika spelsätt kommer det krävas oerhört mycket båda vägarna och jag tror Tobias kommer passa klockrent i det vi håller på att försöka jobba fram och den kultur och identitet vi försöker bygga genom föreningen. Jag är övertygad om att han kommer att vara redo att påverka i SSL när säsongen drar igång, den här killen ska bli riktigt spännande att följa, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

Tobias Sikström statistik:
Superligan: 19 matcher, 6 poäng (1 mål+5 assist), 0 utvisningsminuter
Superliga kval: 7 matcher, 3 poäng (0 mål+3 assist), 0 utvisningsminuter
Allsvenskan: 33 matcher, 17 poäng (9 mål+8 assist), 4 utvisningsminuter
Div 1: 81 matcher, 62 poäng (22 mål+40 assist), 14 utvisningsminuter