Kalmarsund
KAL

Vilket härligt målfyrverkeri av IBF Falun

7 november 2018 20:28

Det bjöds på bländande innebandyfest när IBF Falun spelade ut och besegrade Kalmarsund med hela 14-3 och fick stående ovationer av hemmapubliken under slutminuten av matchen.

Hemmalaget satte upp högsta fart från matchstart. Försnacket handlade mycket om vem av lagets båda fixstjärnor, Kim Nilsson och Alexander Galante Carlström i IBF Falun som skulle vinna matchen i matchen.

Svaret kom omgående, Galante Carlström spelade in både 1-0 och 2-0 . Gästerna fick lite vittring via sitt 2-1 mål, men tempo och spelmässigt var gästerna långt efter.

Perioden avslutades på bästa sätt för IBF, inom loppet av 25 sekunder i den 18:e matchminuten ökade första Omar Aldeeb på till 3-1 innan Ciya Hajo distinkt prickade in 4-1.

– Tycker vi gör en riktigt bra period. Två mål, men jag tycker faktiskt att jag skulle kunna ha satt ett eller två mål till, kommenterade Alexander Galante Carlström efter den första perioden.

Hemmalaget hade ett riktigt momentum och spelade ut rejält i den andra perioden. Rasmus Enströms 5-1 i powerplay inledde en riktig målkavalkad i den andra perioden.

Vid ställningen 8-2 begärde gästerna timeout för att om möjligt få lite lugn i laget och dämpa offensiven från IBF Falun. Svaret blev ett riktigt snyggt skott på backhand från Malte Lundmark och ställningen 9-2 inför den sista perioden.

– Det här är ju riktigt roligt, vi gör en riktigt bra match hela laget så här långt, summerade Emil Johansson efter perioden.

Efter en något trevande inledning så växlade IBF upp tempot en bit in i den sista perioden. Galante Carlström med tre mål så långt i matchen ville ha mer. 10-2 och efter att Johan Samuelsson ökat på ledningen så var det dags för matchens femte mål för Galane Carlström.

Innan matchen var över han även Johan Fahlström och Malte Lundmark skriva in sig i målprotokollet och slutresultatet skrevs till hela 14-3.

Matchens lirare i IBF Falun blev inte helt oväntat Alexander Galante Carlström som stod för fem mål och ett assist i matchen.