Hemma
Örebro
ORE
Borta
Dalen
DAL

Viktig suddenseger för Örebro - efter sekunddrama

8 januari 2019 21:15
SSL Herr

Med fyra sekunder kvar av ordinarie matchtid hängde Markus Lindgjerdet in kvitteringen för Örebro och tog mötet till övertid. Två minuter in i förlängningen satte Emil Ruud avgörandet. Det var en minst sagt en rafflande kamp i Närke på tisdagskvällen när hemmalaget tog en viktig seger mot Dalen i sin resa mot säker mark.


Resultatet:

Örebro - Dalen 5-4 e. för (1-1, 1-1, 2-2, 1-0)

Mål Örebro: Marcus Hjelm 2, Markus Lindgjerdet, Emil Lundmark, Emil Ruud

Mål Dalen: Johan Larsson, Daniel Sonidsson, Ketil Kronberg, Viktor Nystedt

Rubrikerna:

– Det svängde fram och tillbaka i Idrottshuset i Örebro på tisdagsaftonen. Till en början turades lagen om att gå upp i uddamålsledningar innan gästande Dalen gjorde både 2-3 och 2-4 i den första halvan av den sista akten, genom Viktor Nystedt respektive Ketil Kronberg.

– Örebro ville dock annat och reducerade först via Emil Lundmark och när mötet såg ut att få en bortasegrare kunde hemmalaget istället utjämna. Markus Lindgjerdet hängde in 4-4 med blott fyra sekunder kvar av ordinarie speltid, vilket gav laget energi in i den efterföljande förlängningen. Väl där klev Emil Ruud fram och satte 5-4 - ett mål som innebar att bonuspoängen gick till Örebro.

– 17-årige Ruud, som fortsatt är poängbäst i Örebros manskap, noterades även för två assist på tisdagskvällen och är nu uppe i 27 poäng.

– Med sina 1+1 blev backen Johan Larsson poängbäst i Dalens lag. Målet var hans fjärde för säsongen.

– Segern var av yttersta vikt för Örebro i sin kamp om att nå säker mark. Laget är fortsatt kvar som nästjumbo och har nu två poäng upp till tolvan Höllviken. Dock med två matcher mer spelade. För Dalens del förblir västerbottningarna trea i SSL-tabellen.