Falun
FAL

Tung förlust efter förlängning i seriefinalen mot Storvreta

16 januari 2019 21:33

Trots ledning med 5-2 inför den sista perioden lyckades Storvreta ta matchen till förlängning och där också avgöra matchen och ta extrapoängen.

Som vanligt när Storvreta och Falun möts så är det giganternas kamp inom svensk innebandy som gör upp.

Avbräck för IBF i matchen då Alexander Galante Carlström tvingades avstå matchen på grund av skada.

Efter en lite avvaktande inledning var det ändå Falun som så smått växlade upp skapade de hetaste målchanserna.

Ett förlösande ledningsmål kom också efter åtta minuters spel då Alexander Hallén höll sig framme och slog in en retur som målvakten släppte på ett skott från Jonas Adriansson.

Målet öppnade upp matchen något och i det läget lyckades också Storvreta bara två minuter senare kvittera till 1-1.

En olycklig situation med ett misslyckat uppspel tog sedan Storvreta hand om bollen och fick även till ett ledningsmål i den 12:e matchminuten.

I går uttagen i U-19 landslaget var det sedan dags för Malte Lundmark att kliva fram två minuter senare.

På egen hand tog hand in bollen på Storvretas planhalva och gick på eget avslut, ett välplacerat sådant som letade sig in i krysset bakom Klintsten i Storvreta målet.

Lundmark höll sig även framme efter 2.21 i den andra perioden och såg till att IBF fick en perfekt start på mitten perioden.

I det läget kändes nästa mål lite avgörande för vart matchen skulle ta vägen. Allt mer pekade på fördel för lagmaskinen IBF Falun.

Därför kändes det extra skönt när Johannes Larsson dragskott från distans i mitten av perioden resulterade i utökad ledning till 4-2.

Malte Lundmark med två mål i matchen så långt fullbordade sitt hattrick när han efter 18.22 utökade till 5-2.

– Visst känns det lite overkligt att göra tre mål så här mot Storvreta, det var verkligen ingenting som jag hade förväntat mig. Men jag har känt mig i bra form i de senaste matcherna, analyserade Malte Lundmark efter den andra perioden.

Storvreta satsade givetvis allt framåt i den sista perioden som blev en riktig rysare.

Storvreta gick via tre raka mål upp till 5-5, innan IBF genom mål av Johan Samuelsson och Rasmus Enström såg till att IBF kopplade ett nytt grepp om matchen med tre minuter kvar.

Men Storvreta med sin stora hemmapublik i ryggen repade mod och fick snabbt till en reducering, 6-7 med två minuter kvar av matchen. När sedan IBF fick en utvsining i slutminuten lyckades Storvreta kvittera med 27 sekuner kvar.

Det var också Storvreta som sen också fick in målet i förlängningen och tog två poäng medan Falun fick nöja sig med en poäng i matchen.

– Jag tycker ändå att vi i tre perioder är det bästa laget. Sen har vi lite bollar och domslut som går emot oss tyvärr, sammanfattade Johan Samuelsson efter matchen.