Hemma
Sirius
SIR
Borta
Dalen
DAL

Eriksson och Drews visade vägen för Sirius

26 januari 2019 19:05
SSL Herr

Det var bara en poängs skillnad mellan Sirius och Dalen inför dagens drabbning. Och det blev till slut en riktig nagelbitare efter en stark sistaperiod från gästerna. Men till slut var det Sirius som vann med uddamålet i målkalaset som slutade 10-9.


Resultatet:

Sirius - Dalen 0-0 (5-2, 3-3, 2-4)

Mål Sirius: Filip Eriksson 3, Jakob Drews 3, Johan Eriksson 2, Lukas Sjöblom, Joakim Olsson

Mål Dalen: Sebastian Degeryd 3, Ketil Kronberg 2, Johan Larsson 2, Anton Åkerlund, Viktor Nystedt

Rubrikerna:

– Sirius öppnade starkast med tre mål men gästerna arbetade sig in i matchen och fick in två reduceringar. Men innan den första perioden var slut såg Joakim Olsson och Filip Eriksson till att hemmalaget gick till pausvila med 5-2.

– Målmässigt var det jämnt i den andra perioden även om det var hemmalaget som hade övertaget spelmässigt. Det blev sedan en ordentlig nagelbitare i slutet av matchen då Dalen tog bäst tillvara på sina målchanser och vann den sista perioden med 2-4. Matchen vann dock Sirius med uddamålet, 10-9 skrevs slutresultatet till.

– Det var tre målskyttar som bjöd på hattrick denna lördag. Sirius Filip Eriksson och Jakob Drews och Sebastian Degeryd i Dalen noterades alla för tre fullträffar. Poängbäst av alla spelare var just Degeryd som även svarade för två assist ikväll.

– Det skiljde bara en poäng mellan lagen och Sirius klättar två placeringar tack vare lördagens tre poäng. Uppsalalaget går om både Dalen och Växjö och är nu femma, med lika många poäng som sexan Kalmarsund. Dalen halkar i sin tur ned till en åttondeplats eftersom både Sirius och Kalmarsund gått förbi.