Falun
FAL

Galantes poängshow när IBF Falun vann stort

6 februari 2019 20:59

IBF Falun hade inga som helst problem att plocka hem säsongen tredje seger mot Örebro. Bortamötet slutade hela 12-2 till Falun där Alexander Galante Carlström låg bakom sju av målen.

Mötet i Idrottshuset var det tredje den här säsongen mellan Örebro och IBF Falun. Både de tidigare mötena har slutat med klara segrar för IBF, senast med hela 14-1 hemma i Jalas Arena.

Därför var det inte helt oväntat att IBF direkt tog kommandot om matchen och gick upp i en klar 6-1 ledning efter den första perioden.

Poängmässigt anförda av Alexander Galante Carlström som låg bakom fyra av målen. Ett noterades han för själv, och vid de tre sista IBF-målen i perioden var det han som levererade den målgivande passningen.

Galante som dragits med lite ljumskproblem som höll honom borta från helgens landslagsspel var rejält på gång i matchen.

I den andra perioden satte han själv 2-7 målet framspelad av Omar Aldeeb och vid nästa mål spelade han fram Emil Johansson. Emil som sedan fixade tvåsiffrigt när IBF gick till pausvilan med en 10-2 ledning.

I inledningen av den sista perioden gick IBF Falun på knock direkt, 2-11 genom Galante Carlström efter 33 sekunder och bara halvminuten senare noterades Omar Aldeeb för sitt andra mål och tredje poäng i matchen.

Där trodde nog de flesta att även den sista perioden skulle bli en målrik historia, men några fler mål blev det inte i matchen.

I den här matchen var IBF Falun allt för överlägsna sina motståndare. Då blir lördagens match hemma mot Pixbo Wallenstam en bättre värdemätare på hur IBF står sig. Falun vann ju senast nere i Göteborg med 9-7, men när lagen möttes i Falun i höstas knep Pixbo segern efter förlängning.