Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Dalen
DAL

Stark förstaakt bakom Växjös nya seger

24 februari 2019 18:50
SSL Herr

Växjös tremålsledning efter den första perioden var det som bäddade för att smålänningarna kunde inkassera samtliga tre poäng hemma mot Dalen. Segern i Fortnox Arena innebar även att laget tog klivet förbi västerbottningarna - och har efter 27 spelade matcher vittring på topp 4-lagen i SSL-tabellen.


Resultatet:

Växjö - Dalen 7-4 (4-1, 1-1, 2-2)

Mål Växjö: Tobias Bergfors 2, Karljohan Ahlroth 2, André Andersson, Jesper Sankell, Manuel Maurer

Mål Dalen: Jonas Svahn 2, Mattias Wallgren, Anton Åkerlund

Rubrikerna:

– I Fortnox Arena var det hemmalaget Växjö Vipers som inledde bäst mot gästande Dalen. Det var också den inledande perioden som lade grunden till segern för smålänningarna, som vann den första akten med 4-1 efter att Jesper Sankell inlett målskyttet innan Jonas Svahn kvitterade för gästerna. Därefter satte hemmalaget tre raka fullträffar i motståndarnätet och hade en tremålsledning in till pausvilan.

– I efterföljande perioder var tillställningen jämnare målmässigt. Bortalaget kom dock aldrig närmare än den 5-3-reducering Mattias Wallgren noterades för i den tredje perioden, när Växjö till slut vann med 7-4.

– I vanlig ordning var poängkungarna Manuel Maurer och Jesper Sankell med i poängprotokollet - men flest pinnar noterades André Andersson för, som gjorde 1+2 för Vipers.

– Bortalagets center Jonas Svahn låg bakom tre av västerbottningarnas fyra mål, i form av två mål och en målgivande passning till Mattias Wallgren.

– Växjö tog därmed klivet förbi just Dalen i tabellen och huserar nu på en femteplats med lika många poäng, men med en bättre målskillnad än söndagens motstånd. Smålänningarna har vittring på topp 4-lagen, dit det är som mest fem poäng om Mullsjö besegrar Örebro på söndagen.