Hemma
Dalen
DAL
Borta
IKSU
IKSU

Ny seger för IKSU - andra raka mot Dalen

31 mars 2019 19:00
SM-slutspel Dam

Efter att IKSU dominerat den första perioden ryckte Dalen upp sig i mittenakten, men det räckte inte hela vägen då gästerna svarade för ytterligare två mål i den sista perioden. IKSU vann till slut med 3-6 och tog därmed andra raka segern mot Dalen i denna kvartsfinal.


Resultatet:

Dalen - IKSU 3-6 (0-3, 3-1, 0-2)

Mål Dalen: Frida Eriksson 2, Ellen Berglund

Mål IKSU: Veera Kauppi 2, Alice Granstedt, Sofia Joelsson, Maja Viström, Emelie Wibron

Rubrikerna:

– IKSU kopplade greppet om matchen efter den första perioden genom att vinna den med 3-0 och dominerade fullständigt. Men hemmalaget krigade sig tillbaka i mittenakten genom två mål från Frida Eriksson och ett mål från Ellen Berglund.

– Hemmalagets uppryckning räckte inte hela vägen och gästerna kunde till slut vinna matchen med 3-6 efter två mål i den sista perioden.

– SSL:s vinnare av poängligan och skytteligan, Veera Kauppi, gick poänglös i det första mötet mot Dalen. Idag skrev hon in sig i poängprotokollet igen med två mål och en assist. Det var hennes första poäng i ett SM-slutspel.

– Poängbäst för hemmalaget var Frida Eriksson med sina två mål och Amanda Skyltbäck med sina två assist.

– IKSU har nu kopplat ett ordentligt grepp om denna kvartsfinalserie med två raka segrar. Dalen får en ny chans att få IKSU på fall på tisdag när de möts i IKSU Sport.