Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Dalen
DAL

Semifinalplatsen säkrad för IKSU - felfria i kvarten

2 april 2019 20:30
SM-slutspel Dam

Segersviten för mästarlaget IKSU är fortsatt intakt. För tredje gången i följd slog seriesegrarna rivalen Dalen i kvartsfinalserien efter 4-2 på tisdagen - och kunde därmed bli slutspelets första lag att boka en plats i semin.


Resultatet:

IKSU - Dalen 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)

Mål IKSU: Sofia Joelsson 2, Amanda Delgado Johansson, Emelie Wibron

Mål Dalen: Clara Forssén, Amanda Skyltbäck

Rubrikerna:

– Med kniven mot strupen var Dalen pressat att vinna för att hålla liv i kvartsfinalserien mot mästarlaget och rivalen IKSU. Det började också bra för gästerna som efter den första perioden hade en uddamålsledning efter Clara Forsséns fullträff till 0-1.

– Men i mittenakten skulle hemmalaget komma tillbaka. Med två snabba mål såg Sofia Joelsson till att vända IKSU:s underläge till ledning innan Amanda Skyltbäck kvitterade till 2-2 för Dalen som pressade sitt motstånd. Amanda Delgado Johansson fick dock det sista ordet i perioden och när Emelie Wibron satte 4-2 tidigt i den tredje kunde IKSU sedermera bevaka sin ledning.

– IKSU segrade med samma siffror som i match ett och plockade därmed även den tredje matchen i kvartsfinalserien, vilket innebär att man har bokat en plats i semifinalspelet.

– Sofia Joelsson blev matchens enda tvåmålsskytt och också poängbäst med sina 2+1.