Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Sirius
SIR

Bortalagens afton när Sirius och Linköping tog nödvändiga poäng

2 november 2019 19:06
SSL Herr

Herrarnas halva av SSL spelades under lördagen på två ställen, i Kalmar och Visby. Dock blev det segrar för de bägge bortalagen Sirius och Linköping, som båda var i stort poängbehov inför matcherna. Sirius vann över Kalmarsund med 5-2 och Linköping knep segern mot Visby med 8-6.


Visby - Linköping 6-8 (2-2, 0-5, 4-1)

Mål Visby: Patrik Jansson, Heikki Hirvisuo, Kasper Broby 2, Wilmer Viinamäki 2

Mål Linköping: Olle Abrahamsson 2, Martin Karlsson 3, Oskar Hovlund, Simon Palmén, Matej Jendrisak

Rubrikerna:

– Snacka om svängig match. 2-1-ledning för Visby efter halva första perioden. Sju raka Linköpingsmål fram till 2-8. Fyra raka Visbymål fram till 6-8.

– Riktig grinig sistaperiod med totalt tio utvisningsminuter och en situation i slutskedet där lagen åkte på två tvåminutersutvisningar var, i samma situation.

– Linköpings Simon Palmén stod för fyra poäng (1+3) i matchen och står nu noterad för totalt 16 poäng (7+9) på tio spelade matcher.

Kalmarsund - Sirius 2-5 (0-1, 2-1, 0-3)

Mål Kalmarsund: William Almlöf, Kim Nilsson

Mål Sirius: Jakob Drews, Filip Björk, Filip Eriksson, Johan Widh 2

Rubrikerna:

– Oerhört viktig Siriusseger nere i bottenstriden. Men de tre friska poängen klättrar man iväg något från den absoluta botten som numer består av tre lag på sex poäng; Warberg, Höllviken och Visby.

– Hemmalagets Kim Nilsson var inblandad i båda målen framåt - assisterade fram till 1-1 och slog själv in straffen fram till 2-2.

– Jakob Drews stod för fina tre poäng (1+2) i matchen och är nu uppe på 12 poäng (7+5).