Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Skoghall
SKOG

Historiskt SSL derby på fredag!

2 oktober 2019 08:00
SSL DAM

Fredagens match mellan Karlstad IBF och Skoghalls IBK blir den allra första seriematchen som spelas lagen mellan (på damsidan), lagen har dock mötts tidigare i andra turneringar, exempelvis i DM för damer under förra säsongen. Extra roligt att det första seriemötet lagen mellan nu blir i Svenska superligan (SSL).


Om vi ska hitta det senaste/sista värmlandsderbyt som spelades i damernas SSL/Elitserie behöver vi backa tillbaka bandet ungefär 16,5 år till matchen mellan Karlstad IBF - Munkfors IBK som spelades den 12 mars 2003 i Sundsta Sporthall. Fredagens match mellan Karlstad IBF - Skoghalls IBK blir det 33:e derbyt i ordningen mellan två värmländska lag i damernas högsta serie. Det är som upplagt för en häftig kväll i Colorama Arena på fredag!
Mer info om värmländskt inslag i SSL/Elitserien för dam finns att läsa här.

Karlstad IBF går in till fredagens match med två segrar i ryggen, 3-2 vinst mot Täby FC IBK i premiären och 8-4 vinst mot Nacka Wallenstam IBK nu senast. Det är med en go känsla, och hunger efter yttterligare en seger som Karlstad IBF nu ska ta sig an nykomlingarna Skoghalls IBK på hemmaplan. Men hela truppen är medvetna om att det krävs ett ödmjukt och stenhårt jobb för att gå segrande ur matchen, och vi vet att Skoghalls IBK kommer gå in i matchen med mycket energi och kämparglöd. Ett derby är alltid ett derby, och det är dom små detaljerna och bäst inställning som kommer avgöra matchen i slutändan.

Vi har stämt av pulsen med Amanda Berggren inför fredagens match mot Skoghalls IBK:

  • Framförallt riktigt roligt att få spela derby. Det känns lite som man gått och väntat på denna match sedan Skoghall gick upp i SSL i våras. Det känns väldigt laddat från hela laget, det är alltid något speciellt med att spela derby. Vi kommer gå in med samma inställning och energi i laget som vi haft i de två första matcherna. Det blir otroligt viktigt att göra jobbet till 100 hela matchen, inget lag kommer ge sig förrän slutsignalen gått. Jag tror på fart under fötterna och ett riktigt jäkla go i laget!

Vi hoppas på ett jäkla tryck i Colorama Arena under denna match, och vore det inte häftigt att slå det nuvarande publikrekordet (815 personer) för en dammatch i Värmland? Så om du inte har köpt biljetter till matchen ännu, se till att gör det direkt!

Matchen blåses igång kl 19:00 i Colorama Arena på fredag, detta är en match som du verkligen inte vill missa.
Nu fyller vi hallen!