Resumé

IBF Falun toppar åter SSL Herr. Dessutom har lagets stjärna Alexander Galante Carlström nått en ny milstolpe: 1000 poäng. Dessutom adderade Kalmarsund in sex ytterligare poäng efter segrar mot Thorengruppen samt Helsingborg.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Målrik vecka - 75 (!) mål på sex matcher

En målrik vecka. Det var det sannerligen. Thorengruppen inledde med att möta Kalmarsund på hemmaplan under måndagen. Hemmalaget var faktiskt i ledning med 2-0 och det var 5-5-läge inför den avslutande perioden. Väl där var det smålänningarna med den bästa kraftsamlingen. Spelare i form av bland annat Filip Langer och Kim Nilsson klev fram. Kalmarsund vann matchen till slut med 11-5.

I Falun var det ett högoktanigt toppmöte när Linköping var på besök. Östgötarna tog ledningen innan hemmalaget, kvitterade genom Alexander Galante Carlström. 2-1 stod med sig in till den tredje perioden och då var det Falun med en rivstart av perioden. På tre minuter och sexton sekunder, gjorde dalalaget 5-1 och sedan utökade Alexander Galante Carlström till 6-1. Linköping replikerade sedan tre gånger om och Martin Karlsson i Linköping noterades för ett hattrick, i en match med slutresultatet 6-4.

Uppsaladerby väntade i IFU Arena när Hagunda ställdes mot Storvreta. Gästerna (ja, då dagen till ära), stod för en stabil matchinledning och var i en 4-0-ledning redan efter nitton minuters spel. Sedan släpptes inte Hagunda in något mer i matchen, utan Storvreta kontrollerade matchbilden och vann med 8-2. De rödklädda är nu på en andraplats i tabellen.

Kalmarsund följde upp segern i Umeå, med ytterligare en i Skåne och Helsingborg. Smålänningarna startade matchen exemplariskt och drog ifrån till en fyramålsledning. Successivt arbetade sig dock Helsingborg in i matchen. Linus Bergström reducerade för sitt Helsingborg och såg till att det var uddamålet som skiljde lagen åt. Kalmarsund såg dock till att hålla undan genom 6-4-målet av Tim Nyander och även Anton Nilssons 7-4-mål i tom bur.

Dalen var åter på hemmaplan och det var ett toppmöte mot Mullsjö under lördagen. Hemmalaget tog ledningen genom Johan Larsson, innan gästerna replikerade genom Sebastian Palmqvist. Efter det stod Umeålaget för ett 2-1-mål (noterats som självmål) och släppte aldrig på sin ledning. Västerbottningarna drog ifrån till en 6-2-ledning och Mullsjö reducerade genom Oskar Malmgren, innan Rasmus Andersson gjorde 7-3 i tom målbur med 51 sekunder kvar av matchen.

Den regerande svenska mästaren Falun har börjat hitta allt mer rätt i sitt spel. I matchen mot Thorengruppen, stod laget för en formidabel inledning och var i en 7-0-ledning efter tjugo spelade minuter. De rosaklädda hemmalaget, spelade ut sitt register offensivt och Alexander Galante Carlström gjorde fem av lagets mål. Dessutomm lämnade Omar Aldeeb planen med ett mål och fem målgivande passningar. Falun besegrade Thorengruppen med 14-4 och toppar för övrigt tabellen.

Höjdpunkter: Dalen visade styrka på hemmaplan

Veckans utropstecken

• Dubbla segrar för Kalmarsund denna vecka. Filip Langer gjorde fyra mål i bortamötet med Thorengruppen.
  • Storvreta vann Uppsaladerbyt mot Hagunda. Robin Nilsberth gjorde hattrick i 8-2-segern.
  • Falun lämnar veckan med två segrar och 20 gjorda mål. Dessutom noterades stjärnan Alexander Galante Carlström för sju nya mål.
  • Dalen tog en ny seger och är just nu på en tredjeplats, efter vinsten mot Mullsjö på hemmaplan. Johan Larsson och Rasmus Andersson gjorde två mål vardera.
  • Linköpings Martin Karlsson gjorde ett hattrick mot Falun. Linköpingsspelaren har nu gjort 17 mål.

Resultat

Thorengruppen - Kalmarsund 5-11
Mål, Thorengruppen: Måns Höglin 2, Daniel Hernandez, Axel Hjälm, Jonas Svahn.
Mål, Kalmarsund: Filip Langer 4, Kim Nilsson 2, Tim Andersson Carlsson, Jesper Lindström, Kevin Björkström, Albin Hedstål.

Falun - Linköping 6-4
Mål, Falun: Alexander Galante Carlström 2, Linus Holmgren, Emil Ruud, Emil Johansson, Malte Lundmark.
Mål, Linköping: Martin Karlsson 3, Matej Jendrisak.

Hagunda - Storvreta 2-8
Mål, Hagunda: Felix Abrahamsson, Jonathan Blomqvist.
Mål, Storvreta: Robin Nilsberth 3, Albin Sjögren 2, Niklas Winroth, Emil Helmrich, Otto Weidman.

Helsingborg - Kalmarsund 4-7
Mål, Helsingborg: Christoffer Andersson 2, Linus Bergström, Jonathan Nilsson.
Mål, Kalmarsund: Anton Nilsson 2, Tim Nyander, Albin Hedstål, Kevin Björkström, Filip Langer, Kevin Haglund.

Dalen - Mullsjö 7-3
Mål, Dalen: Johan Larsson 2, Rasmus Andersson 2, Daniel Sonidsson, Emil Wiklund. Mål, Mulssjö: Sebastian Palmqvist, Simon Karlsson, Oskar Malmgren. '

Falun - Thorengrupppen 14-4
Mål, Falun: Alexander Galante Carlström 5, Emil Johansson 2, Omar Aldeeb, Johan Samuelsson, Emil Ruud, Tom Colling, Casper Backby, Magnus Jansson, Linus Holmgren.

Nästa matchdag är redan ikväll, den 7 februari.