Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 2 matcher
Onsdag
01 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Onsdag
22 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match

Ume Flyers & Ume Flyers Cup

Innebandy för stående funktionshindrade

Ume Flyers är ett innebandylag för funktionshindrade ungdomar och vuxna. Laget bildades 1991 och några av spelarna är fortfarande kvar sedan starten och den 1/1 2014 inkluderades föreningen i IBK Dalen.
Åldersfördelningen inom laget är mellan 11-49 år och består av både killar och tjejer. Vi är för närvarande ca 50 aktiva och tränar två gånger i veckan.
Förmågan att spela innebandy varierar mellan spelarna, men spelglädjen är densamma för alla.

Verksamheten i Ume Flyers är till 50% social och 50% fysisk. Den sociala delen består av att man har något att se fram emot, möta nya människor, vara en gruppmedlem med tillhörighet i laget, utveckla sig själv genom kontakt med andra, samt att få möjlighet att utöva idrottslig verksamhet som alla andra i samhället utan risk för utslagning.

Utbytet med andra liknande lag från och utanför länet, är en viktig del i verksamheten och den personliga integrationen i samhället.
Den fysiska delen ger individen bättre förutsättningar att klara vardagen genom förbättrad kondition, koordination, balans och styrka.


Ume Flyers Cup

En gång per år arrangerar vi Norrlands största cup i innebandy för kognitivt funktionshindrade, med deltagare bl.a. från Luleå, Gävle, Härnösand, Västerås och Stockholm.
Cupen spelas under två dagar och är ett välkommet inslag i Flyers agenda.

Ofta är inte själva spelet det viktigaste, utan att man får träffa gamla och nya kompisar och ha trevligt både på och utanför planen. Den glädje som spelarna utstrålar, smittar av sig på alla runt omkring, hos ledare och publik, så inte undra på att detta är "årets höjdpunkt" för alla närvarande.

På cupen jobbar några av våra elitspelare och det är en mycket uppskattad del av tävlingen, speciellt från de hitresta lagen. Att få sin medalj av någon av sina idoler och kanske en autograf, har glatt många genom åren.

När träningarna och tävlingarna är slut i april, så anordnas en FlyersGala som en kul avslutning på säsongen. Då serveras mat och dryck, delas ut diplom till alla och naturligtvis visar tränarna sina nya trolleritrix.

Ume Flyers & Ume Flyers Cup hemsida