Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Helsingborg
FCH

Helsingborg kan säkra slutspel - gästar Dalen

28 februari 2018 11:30
Matchguide

Helsingborg kan vid seger på onsdagskvällen säkra en plats i det kommande slutspelet. En stekhet streckstrid väntar när skåningarna gästar Dalen - som i sin tur huserar på den sista slutspelsplatsen med tre poäng ner till ingenmansland.


Dalen - Helsingborg

Onsdag 19:30* Umeå Energi Arena

Fem senaste Dalen: V, V, F, V, F

Fem senaste Helsingborg: V, V, F, V, F

Umeå Energi Arena är skådeplatsen för vad som kan komma att bli ett stekhett streckdrama på onsdagsaftonen. IBK Dalen kommer till spel med seger i tre av de fem senaste matcherna vilket har gjort att man klättrat upp på en slutspelsplats med tre matcher kvar av SSL:s grundserie. Inför onsdagen är det just tre poäng som skiljer nian Jönköping och åttan Dalen. Mötet mellan Umeålaget och Helsingborg kan således skapa en hel del dramatik kring slutspelsstrecket om Dalen inte går segrande ur striden, då just Jönköping och Dalen ställs mot varandra i den sista omgången. Onsdagskvällens hemmalag går dock för att besegra sitt skånska motstånd för andra gången den här säsongen och samtidigt skapa än mer utrymme ner till ingenmansland.

För att göra detta krävs det dock att man slår FC Helsingborg. Ett lag som, likt sitt nästkommande motstånd, kommer till spel med tre segrar på de fem senaste och som dessutom kan säkra en plats i slutspelet vid seger. Skånelaget kommer senast från en 6-2-seger mot AIK hemma i Sundets Pärla i en match där Joel von Reis glänste med sina två fullträffar. Senast laget ställdes mot Dalen blev det förlust med 3-6 - ska skåningarna revanschera sig i returmötet?

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Dalen-Helsingborg via SSL Play.

* Matchstart har flyttats fram en timme, till 19:30, pga försenade flyg