Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Strand förstärker IBK Dalen

17 mars 2022 10:30
SSL Herr

Som fjärde spelare från Riksinnebandygymnasiet ansluter backen Adam Strand, född 2003, till IBK Dalen. “Han gör många av de små sakerna väldigt bra, saker som inte märks om man inte letar efter det men som gör alla runt omkring sig bättre. Den typen av spelare växer inte på träd”, säger sportchef Mattias Hall.


“Tankarna kring mitt klubbval var egentligen inte så svåra. Efter många diskussioner med klubben och ett trevligt bemötande så är min känsla väldigt bra. Jag trivs även mycket bra i Umeå med vänner samt mycket mera”, säger Adam själv.

Adam kommer ursprungligen från Bjärred i Skåne, ett samhälle med ca 10 000 invånare. Bjärred är kanske mest känt för fotbollsbröderna Patrik och Daniel Andersson och inte minst golfproffset Henrik Stensson. Nu följer ytterligare en idrottsprofil i deras fotspår, upp på högsta nivån.

För 3 år sedan flyttade Adam drygt 120 mil norrut till Umeå för att gå på riksinnebandygymnasiet. “Jag tycker att jag har utvecklats väldigt mycket under mina tre år på Rig. Att flytta hemifrån som 16-åring är inte enkelt men jag tycker ändå att jag har fått ihop livet bra. Kombinationen mellan innebandy och skolan har gått bra. Som innebandyspelare tycker jag att jag har utvecklats väldigt mycket. Att få spela med landets bästa spelare och mycket duktiga tränare leder automatiskt till en kraftig utvecklingskurva. Jag tycker att jag har utvecklat mitt defensiva spel mest”, säger han.

Under den gångna säsongen har Adam fått chansen att träna med IBK Dalen. “Han är en följsam försvarsspelare med ett bra beslutsfattande, både med och utan boll. Han verkar också vara en seriös och driven person som vi tror kommer passa perfekt in i vår grupp”, berättar Hall.

“Jag hoppas att jag kan tillföra en glad och positiv energi när jag kommer till laget. Jag är en mycket social person och hoppas att de egenskaperna kommer framhävas. På planen vill jag återigen tillföra energi men också ett bra sinne för spelet”, säger Adam själv.

Nu väntar en tuff omställning från division 1 till SSL._ “Min målsättning med de två första åren i Dalen är att utvecklas så mycket som möjligt som innebandyspelare. Jag har en respekt för utmaningen men jag vill snabbt kunna acklimatisera mig och på sikt få mer rutin i ssl. Jag vill även utveckla mina spelarkunskaper i ett högre tempo. När det gäller livet utanför innebandyn vill jag börja jobba och komma in bra i arbetslivet”, _avslutar Adam Strand.

Adam och IBK Dalen har kommit överens om ett avtal som sträcker sig till och med april 2024.