Tack för allt! Sara Wilhelmsson

15 maj 2019 11:50

Kaptenen Sara Wilhelmsson slutar med innebandyn för nya äventyr i livet. Hon har varit en viktig spelare för laget och har utsetts till en av SSL:s förebilder denna säsong. Läs om vad hennes nya äventyr består av och hur hon ser på tiden i Dalen här:


Jag har hört att du ska sluta i Dalen, ska du iväg till någon annan klubb? Vad blir det nu?
Det stämmer att jag ska sluta, både i Dalen och med elit-innebandy. Till hösten väntar helt andra utmaningar då jag ska bli mamma.

Hur känns det att sluta i Dalen?
Det är med dubbla känslor jag lämnar Dalen. Jag är glad och tacksam att jag fick chansen att spela ett sista år i SSL. Nu när det är över känns det såklart vemodigt, samtidigt som jag verkligen ser fram emot vad framtiden har att erbjuda.

Hur skulle du sammanfatta din tid i Dalen?
Den har varit rolig och lärorik. Jag har utvecklats både som person och spelare av att vara i en ny miljö. Toppen var såklart att få vara med och bidra till att laget nådde slutspel för första gången på flera år.

Vad har varit bäst med att spela i Dalen?
Dels att få spela i en stor förening med många eldsjälar och att få spela i SSL igen. Men framför allt att få vara en del av damlaget. Det är ett lag med framtiden för sig, som jag tror kommer ta ytterligare kliv kommande säsong(er).

Grattis till din fair play utmärkelse! Vad tror du bidrog till att du fick det?
Tack! Svår fråga… Det är nog en kombination av att både spelare och ledare visat stort förtroende för mig och mina personliga egenskaper.

Sedan 2016 delar Svensk Innebandy och huvudsponsorn Pantamera ut Fair Play-utmärkelser till tränare och spelare i Svenska Superligan. Kriterierna för att utse vinnarna är:
”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.” Läs mer om Fair Play- utmärkelsen här

Något mer du vill säga till Dalens fans?
Tack för den här säsongen! Vi syns på läktaren framöver.