Vinst mot Strängnäs i första matchen i Play Off 2

7 april 2024 21:10
Kval till SSL Herr Play Off 2A

ida sönda gick första matchen i Play Off 2 av stapeln och Dalen mötte Strängnäs som förvänade experterna med att slå ut Hovslätt i två raka matcher. Mot Dalen kammade man däremot noll i första mötet i play off. Matchen var jämn i två perioder men sen drog Dalen ifrån och vann med tre måls marginal.

Men vi börjar väl från början med första perioden där Dalen sätter sig i förarsätet genom att göra 1-0 4,06 in i perioden. Wilhelm Vithari Hanson stod för målskyttet på pass från Oliver Forslind, en styrning nära Wiktor Åkerstedt i Strängnäs målbur.

5,40 kvitterar Strängnäs till 1-1 när man kommer i en snabb spelvändning där Dalens försvar inte hinner tillbaka, målskytt var Adam Nilsson på pass från Kalle Karlsson. 18,49 är samma Adam Nilsson framme igen med ett skott från halva offensiva planhalvan på bortre stolpen och det står 1-2, assist kom denna gång från Rasmus Jansson.

Vi går till pausvila med en känsla av förvirring då Dalen är tydligt det starkare laget med fler avslut medan Stränggnäs gjort mål på sina chanser. Någgonstans känns skottstatistiken 4-4 som en bra spegel av matchbilden. Dalen har 1347 åskådare på plats och publiktrycket är fantastiskt men det känns att det är nerver i båda lagen då det förekommer en hel del felpass och lite böljande match bild. Totalt sett är det Dalen som är det bollförande laget och Strängnäs sticker upp i snabba kontringar.

Andra perioden är det återigen Dalen som gör det första målet. Vidar Mårtensson klappar till bollen från backplats på ett pass från Ketil Kronberg och Dalen har därmed kvitterat till 2-2 6,03 in i perioden. Det är ett tydligt offensivare Dalen i den här perioden, fler skott på mål och fler vassa avslut.

14,39 tilldöms Strängnäs en straff som Anton Grönlund i Dalenmålet räddar med masken. 16,16 däremot tar Strängnäs ledningen igen, målskytt denna gång var Ahmad Dakhallah och assist kom från Pelle Hansson. 18,11 kan Dalen kvittera till 3-3 Alexander Hedlund laddar på ett direktskott på pass från Pär Forsman och vi kan gå till pausvila med lite lättare Dalenhjärtan.

Dalen tar utan tvekan taktpinnen i den här periode. Skottstatistiken från perioden säger 13-5 till Dalens fördel och till det ska läggas ett flertal skott som gått strax utanför målramen.

Sista perioden är det Dalen som än en gång inleder målskyttet. 5,35 gör Noah Norlander 4-3 från kanten på pass från Jacob Mäkeläinen och Dalen är i ledningen igen något man inte varit sedan början av första perioden.

Någonstan här drar Strängnäs ner på tempot, försöker etablera spel mot uppställt försvar och hålla boll vilket gör att Dalen får jobba mer aktivt i försvaret. Det har ändrats om lite i Dalens femmor och Andreas Carlbom har gjort entré på planen. 12,04 presenterar sig Carlbom ordentligt för Strängnäs målvakt också när han drar igång en soloräd från egen planhalva och sprätter in 5-3.

17,48 kan Wilmer Entall fastställa slutresultatet till 6-3 på passning från Oliver Forslind. Strängnäs tar ut målvakten och spelar sista 5 minutrarna 6 mot 5 men kommer inte närmare än så och får dessutom en utvisning den sista matchminuten. Skotten i sista perioden blev 5-6 till Strängnäs fördel medan Dalen tog vara på sina chanser och gick ifrån till vinst med 3 m¨¨åls marginal.

Dalen sammarbetar med Hjältarnas Hus och utser matchens hjältar i vardera lag och i Strängnäs valdes Adam Nilsson med två mål i dagens match och en dominant roll i Strängnäs offensiv. I Dalen valdes Andreas Carlbom som bara spelade sista perioden men som med sitt mål ggav Dalen en tvåmålsledning och lite andrum när Strängnäs pressade på för en kvittering. i' övrigt vill jag dela ut Guldstjärnor till Anton Grönlund i målet som fick jobba rätt hårt idag. Till Emil Wiklund Som aldrig verkar får frislagen med sig (och i förekommande fall även en potentiell straff), Pär Forsman som är en jätte på planen både framåt och bakåt, Anton Åkerlund som gjorde allt rätt utom mål just idag och Anton Ahlbäck som är en sån backklippa.

För mer statistik från dagens match titta in p¨å innebandy.se För highlights från dagens match se Aftonbladet Bilder och nyheter hittar du som vanligt på våra sociala medier som Facebook och instagram.

Nästa match spelas på Borta i Strängnäs 10/4 kl 19:00 och kan ses på Afonbladet TV och nästa Söndag 14/4 är det dags kl 16:00 är det dags för nästa hemmamatch och då fyller vi hallen igen!!