Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Dubbel världsmästare ny huvudtränare i Dalen

22 april 2022 14:00
SSL Herr

Efter 10 år med Jonatan Brolin som tränare börjar nu ett nytt kapitel i Dalens historia. Den före detta Dalenspelaren Mattias “Walle” Wallgren, numera Mattias Hall blir den som efterträder Brolin.“Jag är överlycklig. Det här är min favoritklubb och jag kommer att ge allt i det här jobbet” , säger Hall.


Med 11 säsonger som spelare i klubben och 4 säsonger i Warberg, totalt 15 säsonger i SSL har han en hel del erfarenhet i bagaget. Dessutom spenderade han 2 år som utlandsproffs i Wiler-Ersigen i Schweiz. Nu senast kommer han från två säsonger som tränare i IBF Dalen i div.1 “Att vara spelare och tränare är två helt olika saker men jag vet vad som krävs för att lyckas på den här nivån och jag längtar verkligen efter att få komma igång”, säger “Walle”.

Den dubble världsmästaren med över 100 landskamper på meritkontot, la klubban på hyllan för 3 år sedan. Delar av den trupp han nu tar över var hans lagkamrater innan han slutade. “Jag tror det är en fördel att jag redan har en relation till stommen i gruppen och att det finns en ömsesidig respekt som grund.Jag ser dock fram emot emot att lära känna hela truppen ännu närmare. Jag har fått uppfattningen att gruppen är redo att ta sig an en ny ledning och nya arbetssätt och det är jag glad för”, säger Hall och fortsätter. “Jag bygger allt jag gör på hårt arbete, så det ska bli väldigt kul att få kavla upp ärmarna och börja jobba.”

IBK Dalen har alltid varit kända för att träna och jobba hårt, något som inte kommer att förändras. “Jag tror att vi behöver arbeta smartare, inte nödvändigtvis hårdare. Det handlar om balans. Vi måste vara beredda att lägga ner hårt jobb när det krävs men också kunna maxprestera när det gäller”.

Som assisterande tränare till Mattias kliver Tommy Larsson in. Tommy har, tvärtemot Mattias, lång erfarenhet som tränare på olika nivåer och har de senaste två åren ingått i staben i herrlaget med Brolin och Karlsson. “Jag har ju varit med under ett par säsonger redan, även om jag haft en mer tillbakadragen roll. Jag har trivts väldigt bra i både föreningen och laget hela tiden”, säger Larsson och fortsätter. “Det har varit både spännande och inspirerande i vårt arbete med att spela en mer aggressiv och attackerande innebandy och det är något som jag ser fram emot att fortsätta jobba för”.
“Jag är oerhört laddad inför nästa säsong och vill fortsätta utveckla laget, vårt sätt att spela, så väl som spelarna. Det kommer så klart krävas mer av mig - nu i en ny rollen, både i tid och engagemang, men jag känner mig redo. Jag ser även fram emot att få samarbeta med Mattias och tror vi kommer komplettera varandra bra”, tillägger Tommy.

“Att få Tommy vid min sida känns väldigt bra. Han är strukturerad och rutinerad vilket kommer vara oerhört värdefullt och lärorikt för mig”, säger Hall om att jobba med Larsson.

Från klubbens håll resonerar man så här. “Vi i Dalen känner oss väldigt nöjda med att nu har gjort klart med den tränarduo som ska ta över 10 fina år med Jonatan. Vi är övertygade om att Mattias och Tommy kommer att komplettera varandra bra sett till de bådas olika styrkor. Det är också jättepositivt för oss att de redan känner till och vill fortsätta utveckla det spelsätt som föreningen vill spela. Vi ser verkligen fram emot kommande säsong!