Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Innebandykungen öppnar en innebandybutik i Umeå!

5 maj 2021 13:59
Förening

Den 5 augusti 2021 öppnar Innebandykungen en specialistbutik på innebandy i gallerian Utopia, som förutom innebandyutrustning även kommer att ha en aktivitetsbaserad yta med skottramp på plats.


– För att kunna ta hand om våra kunder och ge dem riktigt bra service behöver vi finnas i Norrland med en fysisk butik, som komplement till vår webbshop. Vi har haft en målsättning om att öppna ytterligare en butik och valet av stad faller då naturligt på Umeå. Staden är ett innebandymecka med flera topplag i olika serier och det finns goda förbindelser till resten av de norrländska städerna, säger Christian Winkler, ägare och vd Innebandykungen.

Till butiken kommer minst en heltidsanställd samt två deltidsanställda att rekryteras och ansvarig för butiken blir Elin Björke. Elin arbetar idag på Innebandykungen i Göteborg, där hon ansvarar för all digital marknadsföring och i och med etableringen i Umeå flyttar hon med. Elin kommer även att spela för IBK Dalen.
– Det ska bli spännande att få starta upp Innebandykungen och att få bo i Umeå. På ett personligt plan blir det utmanande att få spela med IBK Dalen, Umeå är känt för att ha lag i världsklass. Som innebandyspelare vet jag också hur viktigt det är med rätt utrustning – oavsett om man är nybörjare eller proffs – och det kommer vi definitivt kunna hjälpa kunderna med, berättar Elin Björke, butikschef Innebandykungen i Umeå.

Innebandykungen har redan tecknat tre samarbetsavtal med föreningarna Gamla Stan IBK och FBC Moröbacke i Skellefteå samt Umeålaget IBK Dalen, vilket är en stor händelse i branschen. Tanken med butiken är också att alla föreningar som vill ska kunna boka en tid efter stängning och prova ut utrustningen på aktivitetsytan som bland annat har en skottramp. I butiken kommer även besökarna att hitta supporterartiklar från bland annat IBK Dalen.

Butiken invigs den 5 augusti, i samband med innebandycupen Umeå Outdoor Floorball, och Innebandykungen kommer ligga i Utopias bottenplan. Mona Lidén, centrumledare Utopia, säger så här om tillskottet till gallerian:
– Det är en fortsatt stark trend med specialiserade butiker med hög produktkunskap och servicenivå, det är något kunderna gillar när de besöker en fysisk butik. Innebandykungens etablering blir ett utomordentligt bra komplement i gallerian och i Umeå, som är en av Sveriges absolut största innebandystäder på både dam- och herrsidan. Att butiken dessutom satsar stort på fysiska events som meet & greets med profiler från sporten, samarbeten med olika turneringar där butiken blir en naturlig nod för biljetthantering och utlämning av deltagarband känns helt rätt!