17 Mar 1 match

En femetta mot Skälby

25 februari 2024 19:44
Allsvenskan Norra Herr

Dalens möte med tabellfemman Skälby var kanske inte någon propagandainnebandy från något av lagen men Dalens herrar tog ytterligare en övertygande vinst och var snubblande nära att få nolla sina motståndare.

Första perioden hann bli 2,15 när Dalen tog ledningen. Fredrik Edholm gick köksvägen och petade in bollen trots en välplacerad Anton Forsman i Skälbys målbur. Assisterande passning kom från Vilmer Åsenstam. 14,46 Kan Dalen utöka till 2-0 genom Adam Strand som laddar på ett kanonskott från halva offensiva planhalvan upp i nättaket. Assisten kom från Oliver Forslind. Jag gtror att alla Dalenfans skulle önska att han avlossade det där skottet oftare för det är både pricksäkert och giftigt.

Skotten i första perioden blev 10-5 till Dalen och tilläggas bör att det tog 09,30 innan Skälby hade sitt första skott på Dalenkasen som vaktades av en Anton Grönlund som verkar vara i högform efter sin bortavaro. I övrigt var det en period nästan helt utan avblåsningar där Dalen utan tvekan var det tekniskt bättre laget och hade mycket mer tyngd medan Skälby kunde sticka upp några gånger med snabbhet och bra passningsspel.

Andra perioden började lite trögare för Dalen, Skälby lyckades etablera uppställt spel på Dalens planhalva vid flera tillfällen, vilket inte var fallet under första perioden. Trots detta var det Dalen som stod för målskyttet även denna period.

6,05 Gör Fredrik Edholm sitt andra mål för matchen, denna gång med ett stenhårt skott utifrån mot bortre stolpen och passet kom från Felix Forslund och det står 3-0. Efter detta har Dalen ett antal skott utanför och tappar en smula bakåt, men Anton Grönlund agerar vägg mot de skott Skälby får på mål. 17,02 Kan Dalen utöka till 4-0 Målskytt denna gång var Anton Åkerlund, obevakad i höga slotet, som skickar iväg en markboll som slinker in bakom Skälbys målvakt. Målgivande passning kom från Pär Forsman. Skotten i andra perioden blev 2-3 till Skälby, men då påminner jag om att allt som går I mål eller utanför inte räknas utan bara målvaktsräddningar.

Sista perioden hinner inte bli mer än 1,32 lång innan Wilmer Entall gör 5-0 till Dalen på en styrning av Oliver Forslinds skott. M¨lmässigt händer det inte mer förrän 19,39 när Skälby kan göra sitt enda mål för matchen. Axel Veress skjuter från kanten i powerplay och bollen går in högt bakom Anton Grönlund på första stolpen. Assist kom från Anton Dahlström. Tyvärr har jag ingen skottstatistik från sista perioden men känslan är att över heela perioden var det jämnt. fördel för Dalen i första halvan av perioden och för Skälby i andra halvan.

Till matchens hjältar i samarbete med Hjältarnas hus valdet i Skälby lagkapten Emil Eriksson och i Dalen hårt arbetande Anton Ahlbäck som stor för många bra närkamper både defensivt och offensivt idag. Förutom honom vill jag ge kvällens guldstjärnor till Anton Grönlund som gjorde ett fantastiskt jobb i målburen idag och som verkligen hade förtjänat att få hålla nollan, till Jacob Mäkeläinen och Pär Forsman som gjorde liver surt för Skälbyspelarna i alla närkamper de var involverade i och till Fredrik Edholm med två mål och bud på fler idag.

För mer statiskt från kvällens match surfa in på innebandy.se för att se hightlights från dagens match kolla in InnebandyTV och för nyheter, bilder och annat roligt från alla våra lag häng på våra sociala medier som exempelvis Facebook.

Dalens nästa match är borta mot Sundsvall 3/3, även nästa match är en bortamatch 10/3 mot Tyresö Trollbäcken och sen avslutar herrarna grundserien 16/3 kl13:30 mot Sisrius på hemmaplan. kom och heja från killarna i deras resa mot ett nytt SSL-kontrakt.