Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Carsbo stärker upp målvaktssidan i IBK Dalen.

6 september 2021 10:15

När Matilda Wirthig valde att lägga av efter förra säsongen så lämnade hon en stor lucka efter sig att fylla. Nu hoppas Dalen att man har hittat en duo som ska täppa till både luckan och målet för Dalens del. Jennifer Strandberg får Isa Marie Carsbo, född 2001, att duellera med om speltid.


“Isa” som flyttade upp i från Stockholm inför förra säsongen han knappt mer än landa innan säsongen stängdes ner pga Covid-19. Då var uppdraget att vakta målburen i IBF Dalen och antalet matcher slutade på 6. Nu väntar ett nytt uppdrag som inte kräver någon flytt. “Uppflyttningen av Isa känns solklar. En målvakt som alltid vill utvecklas och är beredd att göra jobbet för att ta kliv framåt hela tiden”, säger tränare Caroline Stattin.

“Min målsättning för säsongen är att höja min lägsta nivå och samla på mig mer rutin från seniornivå”, Säger Isa Marie Carsbo

Carsbo har innan hon flyttade till Umeå hunnit representera Vaxholm, Djurgården och Åkersberga. Hon har även varit med på ett breddläger med u19 landslaget på Bosön. När hon jämför innebandyn i Stockholm med Umeå så tycker hon att innebandyn i Stockholm känns lite hårdare. “Det saknas lite tuffare närkamper och hets här uppe”.

När hon beskriver sig själv så tycker hon att hennes styrkor är att hon bidrar med mycket energi och kommunicerar bra med sina medspelare. “Ibland blir det kanske lite för mycket till och med”, säger Isa och ler.

“Hos oss kommer hon bidra med mycket snack bakifrån, härlig energi och sina långa snabba utkast”, fyller tränare Stattin i.

Mest av allt i år ser Isa Marie Carsbo, med 3 säsonger i Allsvenskan, fram emot att äntligen få spela innebandy igen.