IBK Dalen har gjort klart med nya tränare!

29 april 2021 09:07
Förening

IBK Dalens damer har gjort klart med nya tränare och det blir Caroline Stattin och Claes Bredemo som kommer att leda damerna kommande säsong i jakten för att ta tillbaka platsen i Svenska Superligan.


Caroline har under föregående säsong varit tränare för IBF Dalens damer och hon har under väldigt många säsonger spelat med IBK Dalen damer i Svenska Superligan.

Claes har under föregående säsong varit ansvarig för Dalen JAS herrar. Han har även tidigare tränat IBF Dalens herrar och IBK Dalens damer.

– Jag är oerhört glad att Caroline och Claes har valt att fortsätta sin tränarkarriär här hos oss i Dalen. Båda passar perfekt in i föreningen, där vår filosofi är att utveckla hungriga spelare till att bli etablerade elitspelare. Jag tror att Caroline och Claes kommer att vara helt rätt tränare för att få våra damer att ta ännu ett stort steg i laget utveckling, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Känns väldigt spännande och kul med denna utmaning. Att få möjligheten att ta nästa steg som tränare med detta härliga gäng känns väldigt inspirerande. Det självklara målet är att vi ska ta oss tillbaka till SSL igen. Dalen har även något väldigt spännande på gång på hela damsidan, vilket jag är otroligt laddad på att få vara en del utav, säger Caroline Stattin.

– Det känns härligt att vara tillbaka i laget efter några års frånvaro. Sist jag var i laget krigade vi om att nå slutspel och nu är läget lite annorlunda när vi jagar en plats i SSL. Vi har varit igång nu några veckor och vi kommer med all säkerhet vara det bäst tränade laget i allsvenskan och kommer på så sätt skapa oss väldigt bra förutsättningar för att ta oss tillbaka till SSL där IBK Dalen hör hemma. Jag ser fram emot kommande säsong och det kommer bli extra roligt att få köra med Caroline Stattin. Vi kommer komplettera varandra bra och Carolins öga för detaljer kommer få spelarna att utvecklas enormt mycket, säger Claes Bredemo.

Caroline Stattin har skrivit på ett 2-års kontrakt och Claes Bredemo har skrivit på ett 1-års kontrakt med IBK Dalen.