Hemma
Dalen
DAL
Borta
Sirius
SIR

Olsson sen hjälte för Sirius

27 december 2018 21:20
SSL Herr

I en svängig och rafflande kamp i Umeå på torsdagskvällen var det gästande Sirius som skulle inkassera samtliga tre poäng. Uppsalalaget vände underläge till ledning och seger mot Dalen i den tredje perioden, där Joakim Olsson blev stor hjälte med sitt avgörande mål i slutminuterna.


Resultatet:

Dalen - Sirius 4-5 (2-3, 1-0, 1-2)

Mål Dalen: Sebastian Degeryd, Johan Larsson, Ketil Kronberg, Anton Åkerlund

Mål Sirus: Jakob Drews, Johan Eriksson, Joakim Olsson, Erik Storgårds, Kevin Söderling

Rubrikerna:

– Den första perioden i Umeå Energi Arena blev den målrikaste på torsdagsaftonen. Det var bortalaget Sirius som inledde bäst och gick upp i en 0-2-ledning innan Sebastian Degeryd hängde in en reducering för Dalen. Sirius vann till slut perioden med 2-3, men västerbottningarna fick det sista ordet när Anton Åkerlund satte ytterligare en reducering med dryga 20 sekunder kvar.

– I den andra kom kvitteringen för Dalen som fullbordade sin vändning i akt nummer tre. Norrmannen Ketil Kronberg gjorde 4-3 för hemmalaget - men Sirius ville annat. Dryga minuten senare var det nämligen kvitterat genom Erik Storgårds innan Joakim Olsson klev fram och sköt in matchavgörande 4-5 med mindre än tre minuter kvar.

– Olsson blev på torsdagskvällen poängbäst i matchen med ett mål och två assist. De nio målen som föll i Västerbotten gjordes av lika många målskyttar.

– Sirius, som plockade sin andra raka seger, är därmed fortsatt och nosar på en slutspelsplats. I nuläget vilar tabellnian på lika många poäng som åttan Jönköping, som dock har en marginellt bättre målskillnad (ett mål)

– Dalen förblir fyra och har efter 16 spelade matcher fortsatt fem poäng till ettan Storvreta.